Lagar retningslinjer knytt til Listeria Veterinærinstituttet er med og utformar reglar for risikovurdering av Listeria i ferdigmat.
Ekstra kvalitetssjekk ved PD Slaktekvaliteten bør sjekkes grundigere enn vanlig på laks som har hatt pankreassyke.
Tykkfiskbein fjernes lettere etter salting Injeksjonssalting av pre-rigor laksefilet gjør det lettere å trekke ut tykkfiskbein.
Skyggenett for tørrfisk Et prosjekt har testet bruk av skyggenett for å skjerme tørrfisk mot solinnstråling.
Risikovurderte hval- og selkjøtt VKM har ikke funnet noen smitterisiko for-bundet med å spise hval- og selkjøtt i Norge.
Tillater fem nye ernæringspåstander Det er fastsatt fem nye tillatte ernærings-påstander om omega-3 og umettet fett.
For høye nivåer av dioksiner i torskelever Torskelever fra en rekke fjorder og havner har for høye nivåer av dioksiner og PCB.
– Ikke spis fiskelever fra selvfangst Mattilsynet fraråder de som fisker til eget bruk fra å spise lever av fisk tatt i skjærgården.
Slutt på musetesten fra 1. juli Snart vil bare kjemiske metoder brukes for å undersøke innholdet av algegifter i skjell.