Marine Harvest forbereder refinansiering

Selskapet har i dag sendt ut innkalling til en ekstraordinær generalforsamling, hvor målet er å oppnå en generell fullmakt til å utstede konvertible obligasjonslån.

– Ettersom den nåværende syndikerte lånefasiliteten forfaller i mars 2011, har Marine Harvest igangsatt forberedelser til refinansiering, opplyser Marine Harvest ASA i en børsmelding.

Konvertible obligasjonslån

– For å oppnå fleksibilitet i forhold til komplementære finansieringsløsninger i denne prosessen, har Styret besluttet å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling, hvor det primære målet er å oppnå en generell fullmakt til å utstede konvertible obligasjonslån, heter det i meldingen.

– Formålet med forslaget er å sette styret i stand til å benytte konvertible obligasjonslån som et ledd i Selskapets refinansiering og til å finansiere vekst og dividender, opplyser selskapet.

Dette er en finansieringsform som, under gitte vilkår, kan være attraktiv for Selskapet. For fullt ut å utnytte denne muligheten er styret avhengig av å kunne ta beslutning om, og gjennomføre, slike låneopptak på kort varsel.

Dokumenter på nett

Som følge av nylig vedtatte endringer i allmennaksjeloven, herunder tilføyelsen av ny § 5-11a (i kraft fra 3. august 2009) er det åpnet for at et allmennaksjeselskap, i sine vedtekter, kan fastsette at underlagsdokumenter for saker som skal behandles på generalforsamlingen kan gjøres tilgjengelig for aksjeeierne på Selskapets internettside i stedet for å sendes disse i fysisk form. Innkallingen må fortsatt sendes til alle aksjeeiere med kjent adresse. Som følge av disse lovendringene, foreslår styret også å endre vedtektene for å muliggjøre det overnevnte.

Den ekstraordinære generalforsamlingen vil bli avholdt i Oslo 6. november 2009.