Innovasjonspris til Lerøy

Lerøy er tildelt Innovasjonsprisen fra Dagligvareleverandørenes Landsforening (DLF) for 2009.

Lerøy får prisen for utvikling av et helt nytt produkt med lakseporsjoner med grønnsakfyll.

Prisen henger høyt og juryen begrunner valget med at produktet er sunt og enkelt, samtidig som det er det første industrielle produktet av naturlige råstoffer med hjemmelaget preg.

– Lerøy satser tungt på å nærme seg forbrukeren med innovative kvalitetsprodukter som ivaretar ønsket om smakfull og helseriktig mat gjort enkelt. ”God sjømat – lett å lage” er vår ledetråd, og prisen viser at Lerøy treffer med sin strategi med å tilby folk i farta enkle og smakfulle løsninger, sier konserndirektør Henning Beltestad i Lerøy.

– Innovasjonsprisen er samtidig en honnør til et stort team av medarbeidere i Lerøy som har bidratt til å utvikle nye sjømatprodukter. Det er en stor inspirasjon for oss, og vi kan allerede nå røpe at vi har flere nye produkter på beddingen, avslutter Beltestad.

Begrunnelse

Juryen for årets pristildeling, begrunner årets pristildeling med at lakseporsjoner med grønnsaksfyll er:

  • Et enkelt, sunt og innovativt produkt
  • Første industrielt fylte lakseprodukt med naturlige råstoffer og hjemmelaget preg
  • Et nytt konsept med stort potensial for lansering i flere kanaler

Bakgrunn

  • Vinnerproduktet skal bidra til kategorivekst og skal ha opplevd verdi for forbruker gjennom ny bruk eller endret forbruksmønster.
  • Vinneren skal introdusere noe nytt i forhold til produktets egenskaper.
  • Vinneren skal være lansert siste år og tilfredsstille visse minimumskrav til distribusjon.