30 millioner til Akva group

Innovasjon Norge tilbyr innovasjonslån på 30 millioner kroner til konsernet AKVA group ASA i Time i Rogaland.

Lånet fra Innovasjon Norge er gitt basert på en samarbeidsavtale med Sandnes Sparebank, og skal sikre den langsiktige og spenstige satsingen konsernet har, til tross for finanskrise og utfordringer i det chilenske markedet, opplyser Innovasjon Norge i en pressemelding.

I tillegg til å utvide produktspekteret, har AKVA group det siste tiåret jobbet svært systematisk med å skaffe seg flere ben å stå på internasjonalt. I dag har konsernet aktivitet i Canada, Chile, Skottland, Tyrkia, Irland, Island, USA, Danmark, Kina, Thailand, Vietnam og Malaysia.

Industrialisert oppdrett

Akva Group går i bresjen for å gjøre tilsvarende i marin sektor som Norge har klart innenfor petroleumsvirksomheten; nemlig å utvikle Norge til en ledende leverandør av teknologi og kompetanse til industrialisert oppdrett, skriver Innovasjon Norge i meldingen.

– Lånet er et eksempel på Innovasjon Norge sin rolle i en periode hvor ordinær finansiering har vært vanskelig tilgjengelig. Vi kunne ikke bidratt til AKVA group sin langsiktige satsing uten de ekstra midlene og muligheten vi fikk til å finansiere også store bedrifter med innovasjonslån. AKVA group er en viktig bedrift i Rogaland og Norge som skaper stor aktivitet hos underleverandører og er et lokomotiv for norsk leverandørindustri til havbruk, sier direktør Karl Bøe Skogen i Innovasjon Norge i Rogaland.

Åtte år

Avtalen omfatter en 18 måneders avdragsfri periode, både for nye lån og for alle eksisterende langsiktig lån i Sandnes Sparebank, opplyser Akva group i en børsmelding.

Lånet etableres som en 8 års lånefasilitet.

– Avtalen vil totalt bedre likviditeten for AKVA group med 60 millioner kroner over de neste 18 månedene, opplyser selskapet i meldingen.