Investerer 40-50 mill. i ny servicestasjon

Brønnøy: Egersund Net kommer trolig til å investere mellom 40 og 50 millioner kroner i en ny servicestasjon for oppdrettsnæringen.

Egersund Net AS har i dag en full servicestasjon for oppdrettsnæringen på Toft i Brønnøy kommune, men der er det for trangt om plassen, og derfor jobbes det nå aktivt for å opprette en ny servicestasjon på Gårdsøya ved Salhus, melder Helgeland Arbeiderblad.

– Dette stemmer. Vi er i startgropen nå med regning på kostnader, bekrefter avdelingsleder Hilde Schaug i Egersund Net i Brønnøysund, Vevelstad og Vesterålen.

Den nye notservicestasjonen til Egersund Net i Vevelstad, som åpnet forrige uke, har kun én kunde, nemlig Nova Sea.

Les også: Åpnet ny notservicestasjon 31.10.2009

Stasjonen i Brønnøy yter imidlertid full service til alle kunder i oppdrettsnæringen fra Nord-Trøndelag til og med hele Helgeland. Den største kunden for avdelingen i Brønnøysund er Marin Harvest, skriver avisa.

– Tomta er klar til overtakelse ved årsskiftet. Når vi er klar med alle kostnadsberegninger kan vi kanskje starte byggingen på vårparten, anslår Schaug.

Tomta på Gårdsøya er på cirka 10 mål. Her har de muligheter for utvidelse av anlegget i motsetning til slik de har det i dag på Toft. Under det åpne lunsjmøtet i Brønnøy næringsforening torsdag ettermiddag anslo ordfører Kjell Trælnes i Brønnøy at Egersund Net ville foreta en investering på mellom 40 og 50 millioner kroner.