Resirkuleringsanlegg til Jeddah

UNI Recirculation System fra AKVA Group.

AKVA group skal levere et komplett UNI resirkuleringsklekkeri for fiskearten Greater Amberjack, til et anlegg nær Jeddah ved Rødehavet.

AKVA group har signert en ny kontrakt med National Prawn Company (NPC) i Saudi-Arabia for levering av et komplett UNI resirkuleringsklekkeri for den kommende nye fiskearten i oppdrett; Greater Amberjack (Seriola Dumerilii). Anlegget skal plasseres på NPC's lokalitet på kysten av Rødehavet nær Jeddah. NPC er verdens største fullintegrerte rekeoppdretter, og er nå i startgropen med et betydelig prosjekt innen oppdrett av fisk, opplyser AKVA Group i en pressemelding.

– Sammenlignet med et annet suksessfullt Amberjack resirkuleringsanlegg vi har levert i Chile, forventer vi høyere vekstrater i Rødehavet grunnet den lokale Amberjacks tilpasning til høyere vanntemperaturer, sier konsernsjef av AKVA group, Knut Molaug.

Fra stamfisk til yngel

Det nye klekkeriet vil bestå av et stamfiskanlegg med rognsamlere, en klekkeavdeling, en startfôringsavdeling, samt det unike AKVA systemet for levendefôr produksjon som også baseres på resirkuleringsteknologi. Klekkeriet vil bli utstyrt med automatisk doseringssystem for levendefôr, oksygenkontroll og back-up systemer som styres av AKVA groups nye iControl styresystem, opplyser AKVA Group.

Utstyret vil bli levert over en periode på 4 måneder, og anlegget vil være ferdigstilt i begynnelsen av 2010. Anlegget er en viktig del av en større strategisk plan for å etablere et komplett landbasert produksjonsanlegg med en årlig kapasitet til å produsere 5.000 tonn Amberjack, samt muligens andre potensielt nye oppdrettsarter. AKVA group har allerede levert en komplett produksjonsenhet for sjøpølse for NPC, og er for tiden i gang med å konstruere et bio-sikkert stamfiskanlegg som vil ha felles vanninntak med 5.000 tonns produksjonsenheten.

AKVA group har mer enn 30 års erfaring med ingeniørarbeid til akvakultur, og teamet av verdensledende eksperter er anerkjent for å kunne designe bærekraftige resirkuleringsanlegg. Gjennom leveranser over hele verden for mer enn 15 ulike arter, er AKVA group verdensledende på oppdrett av "nye arter".

Mer om National Prawn Company
National Prawn Company (NPC) er en av verdens største fullintegrerte rekeprodusenter. NPC ligger ved kysten av Rødehavet nær Al Lith, sør for Jeddah i Saudi-Arabia, på en ørkenstripe langs kysten som opptar et areal i underkant av 250 km² (omtrent 5 ganger størrelsen på Stord). De har innførte begrepet "Desert Coastal Aquaculture" for sine omfattende, bærekraftige oppdrettsaktiviteter i et ugjestmildt klima.