Leverte torsk fra Tjeldbergodden

Atlantic Cod Farms’s nye settefiskanlegg på Tjeldbergodden (Atlantic Cod Tjeldbergodden) leverte nylig 650 000 stor settetorsk til selskapets matfiskanlegg på Tustna.

Den første torsken

– Dette er den første torsken som er produsert i landanlegget på Tjeldbergodden og Atlantic er svært godt fornøyd med resultatene sier sjef for yngel og settefisk i Atlantic, Finn Christian Skjennum, i en pressemelding.

– Yngel fra selskapets klekkeri på Fosen ble overført Tjeldbergodden i juni, og har i løpet av knappe 5 måneder vokst til 200 gram. Ved å sette ut torsk av denne størrelsen vil Atlantic kunne høste konsumferdig torsk etter betydelig kortere tid i sjø. I dag betyr dette lavere risiko og reduserte produksjonskostnader, sier Skjennum.

– Lønnsomhet på sikt

De muligheter som nå foreligger på Tjeldbergodden vil dermed bidra til å gjøre torskeoppdrett lønnsomt på sikt. Første utbyggingstrinn av settetorskanlegget på Tjeldbergodden har produksjonskapasitet på 6-7 million torsk årlig og anlegget er bygget for å kunne gi fisken best mulige vilkår i oppvekstfasen, forteller Skjennum.

Les også: – Verdas største settefiskanlegg 10.07.2009

Størrelsessortering utføres hyppig og vaksinering gjennomføres på større fiske enn det som har vært vanlig i bransjen.

Atlantic Cod Tjeldbergodden har planlagt å levere mer enn 4 million settefisk i 2010.

– Vi har rom og kapasitet på Tjeldbergodden til å samarbeide med andre aktører for å optimalisere norsk torskeoppdrett, avslutter Skjennum.