– Uklarhet om Uniol påvirker ikke Cermaq

Cermaq ASA har i dag sendt ut en børsmelding hvor det opplyses at utfordringene for det deleide selskapet Uniol, ikke vil ha likviditetsmessige konsekvenser for Cermaq.

Cermaq ASA viser til pressemelding fra Uniol AS datert 22. november 2009 vedrørende stans av driften i selskapet samt den siste tidens medieoppslag knyttet til eventuell innføring av autodieselavgift på biodiesel.

Cermaq er engasjert i Uniol gjennom en direkte eierandel i Uniol på 12,9 prosent. I tillegg har Cermaqs datterselskap Norgrain (hvor Cermaq eier 72.5 prosent), en eierandel i Uniol på 27,1 prosent. Uniol-engasjementet er bokført med 85 millioner kroner i konsernregnskapet til Cermaq, opplyser Cermaq i meldingen.

– Uniol-engasjementet er ikke en del av Cermaqs kjernevirksomhet og en eventuell endelig stans av virksomheten til Uniol vil ikke ha likviditetsmessige konsekvenser for konsernet, skriver Cermaq.

Cermaq vil ta stilling til den regnskapsmessige håndteringen av selskapets investering når det endelige utfallet av saken er klart.