Gjennom oppkjøp vil Norsk Sjømat og RaumaGruppen utvikle et av landets ledende sjømatkonsern.
Det opplyser selskapene i en pressemelding utsendt fredag.
Romsdal Fryseterminal AS, eid av Norsk Sjømat AS (50 prosent), Vikomar AS (25 prosent) og Romsdalsfisk AS (25 prosent), har inngått avtale om kjøp av aksjer i Reistad Eiendom AS som samlet sett bringer Romsdal Fryseterminal AS sin eierandel opp i 67,2 prosent av aksjene i selskapet. Reistad Eiendom AS eier 73,1 prosent av aksjene i RaumaGruppen AS.
– Blant de ledende
– Samlet vil RaumaGruppen AS og Norsk Sjømat AS bli et av de ledende og større sjømatkonsernene i Møre og Romsdal og Norge. Samlet omsetning i det nye konsernet vil bli nær 1,5 milliarder. Alle aktive eiere fortsetter i sine stillinger i selskapene, heter det i pressemeldingen.
RaumaGruppen AS består av selskapene Rauma Stamfisk (2 stamfiskkonsesjoner), Rauma Sætre og Rauma Eik (3 settefisk konsesjoner), Rauma Misund (6 matfisk konsesjoner), samt 51 prosent av Vikenco AS. RaumaGruppen sin produksjon er lokalisert i området rundt Midsund og i Romsdalsfjorden.
De involverte selskapene har til sammen ca. 400 ansatte. Alle disse arbeidsplassene vil være sikret, og det er godt håp om at det i den videre utviklingen av det nye konsernet, vil antall ansatte kunne økes.
– Det nye konsernet vil produsere alt fra lakserogn, til ferdige produkter av laks og ørret til butikk og catering, samt produksjon av olje og mel fra lakseavskjær.
Konsernet vil ha en betydelig videreforedling av laks gjennom produksjonsanleggene Vikenco AS på Aukra og Norsk Sjømat AS på Stranda, uttaler selskapene i meldingen.
Pelagiske produkter
Konsernet vil også ha en sterk satsing på pelagiske produkter gjennom Vikomar AS på Bud. Kjøpet av aksjene i Reistad Eiendom AS inngår i de involverte selskapenes strategi om å bli en helintegrert leverandør av ferske og frosne lakseprodukter.
– Det er et felles ønske fra alle involverte selskaper om å utvikle et samlet, sterkt sjømatkonsern lokalt eid med base i Møre og Romsdal, og dette kjøpet legger et grunnlag for at disse selskapene kan utvikles til et samlet konsern i løpet av noe tid, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.