SinkaBerg-Hansen slår tilbake mot kritikk

Oppdrettsselskapet SinkaBerg-Hansen, hvor fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er medeier, hevder de har lite lus og kan ikke forstå hvorfor de er anmeldt til politiet.

Oppdrettsselskapet SinkaBerg-Hansen AS, som driver oppdrett i Bindal i Nordland og i Rørvik i Nord-Trøndelag, er anmeldt for ikke å håndtere lakselus på fisken på rett måte. I går gikk miljøvernere ut og krevde at selskapet slakter ned fisken sin.

Det akter ikke ikke SinkaBerg-Hansen å gjøre, melder NRK Nordland.

– Har kontroll

– Vi mener vi har bra kontroll på lusesituasjonen i våre anlegg. Vi driver på med avlusing akkurat nå, og skal sørge for at fisken er lusefri til våren, sier eier og daglig leder Finn Sinkaberg i SinkaBerg-Hansen AS.

Han sier det mindre lus i anleggene i år enn tidligere år og han skjønner ikke helt hvorfor miljøkriger Kurt Oddekalv har anmeldt selskapet.

– Nei, for å være ærlig skjønner vi ikke det. Vi kjenner bare til anmeldelsen gjennom media og har ikke fått noen henvendelse fra politiet, sier Sinkaberg til NRK.

Han setter liten pris på selskapet har fått så mye fokus i mediebildet, både i forhold til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens habilitet og nå lakselus-saken.

– Jeg liker det dårlig. Stort sett er medias fokus negativt. Det er få som tar kontakt med oss for å høre hva som egentlig ligger bak. Både vi og næringa som sådan har mye positivt å melde. Jeg filosoferer også over hvilke politikere vi får til slutt. Dersom det er slik at man jobber i næringa skal bety at du blir inhabil i alle saker som har med næringa å gjøre, da er vi på feil kurs. Det blir ikke mange som kan delta i politikken da, mener Sinkaberg.

Les også: – Lusesituasjonen fremdeles alvorlig 19.11.2009