Ønsker selge Villa Organic

Styret i Villa Organic AS er anmodet fra ulike aksjonærgrupperinger, om å bidra i forbindelse med salg av aksjer i selskapet.

En gruppering har anmodet styret i Villa Organic AS om å organisere en strukturert salgsprosess på vegne av aksjonærer som til sammen eier 64 prosent av aksjene. Disse aksjonærene har framsatt ønske om at prosessen skal forhandle fram et bud på aksjene som skal tilbys alle aksjonærer, opplyser selskapet i en pressemelding.

Styret har gjort innledende sonderinger med hensyn til en slik salgsprosess. Etter styremøtet den 9. desember 2009, vil styret dele sine erfaringer med aksjonærene, og samtidig gi anbefalinger om videre prosess.

En annen gruppe har, i forbindelse med en ønsket blokktransaksjon på 29 prosent av aksjene, bedt styret om bistand i form av selskapsopplysninger som går ut over de publiserte selskapstall.

Selskapets styre vil behandle ovennevnte anmodninger på kommende styremøte. Likebehandling av aksjonærer vil være vesentlig når styret behandler dette, opplyser styret i meldingen.

Krever gransking

Samtidig har tre aksjonærer framsatt krav om avholdelse av ekstraordinær generalforsamling, opplyser styret. De forhold som er foreslått behandlet er:

  • Tilgang til informasjon som ikke er publisert av selskapet for potensielle investorer og aksjonærer som ikke er representert i styret.
  • Styrevalg
  • Undersøkelse i henhold til aksjelovens § 5-25.

Aksjeloven § 5-25 omhandler gransking av selskapet, se nedenfor. Styret opplyser at det vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling, som skal bli avholdt innen lovens frister.

Bakgrunn

Aksjelovens § 5-25 omhandler gransking av selskapet:

§ 5-25. Forslag om gransking

(1) En aksjeeier kan fremsette forslag om gransking av selskapets stiftelse, forvaltning eller nærmere angitte forhold ved forvaltningen eller regnskapene. Forslaget kan fremsettes på en ordinær generalforsamling eller på en generalforsamling der det fremgår av innkallingen at sak om slik gransking skal behandles.

(2) Får forslaget tilslutning av aksjeeiere som har minst en tidel av den aksjekapital som er representert på generalforsamlingen, kan enhver aksjeeier innen en måned etter generalforsamlingen kreve at tingretten ved kjennelse beslutter gransking.