Etablerte direkterute til New York

Lørdag 5. desember gikk den første transporten fra Gardermoen, i det som er en ny godsrute med fly til New York og Miami.

En Boeing 747-230f skal to ganger i uken fly gods fra Gardermoen til New York og Miami, og med stopp i Amsterdam på hjemveien.

Sundt Atlanta Skybridge

Ruten opereres av selskapet Sundt Atlanta Skybridge som eies av Air Atlanta (45 prosent), Sundt Air Holding (45 prosent) og AJ-Select Aviation Services (10 prosent). Kjempeflyet har en kapasitet på 105 tonn, men ifølge Arild Jaabæk, adm.dir Sundt Atlanta Skybridge har selskapet allerede godt belegg.

Det tok under 15 min å få inn over 200 tonn gods da bookingen for ruten åpnet, hevder selskapet i en pressemelding.

– Vi flyr til New York og Miami med fullt fly, og ordreinngangen ser god ut fremover. Fra Norge er det mest fisk, men også noe industrigods og litt annet. I Miami laster vi blant annet på 50 tonn blomster fra Sør-Amerika som vi tar med til Amsterdam, forteller Jaabæk.

– Ferskere varer

Marine Harvest er blant de første selskapene som har inngått kontrakt med Sundt Atlanta Skybridge, og de ser frem til en direkterute fra Norge.

– For vårt vedkommende betyr denne ruten ferskere fisk på amerikanske bord. I stedet for å kjøre trailer fra flere steder i Norge og hele veien ned til Europa, sparer vi masse tid på å laste fisk på Gardermoen som lander i Miami et halvt døgn senere, sier Andreas Kvame direktør for Salg og Supply Chain i Marine Harvest Norway.

Til nå har trailere med gods kjørt fra Skandinavia til flygodsterminaler over hele Europa. Nå kan befraktere spare både tid og penger ved å la trafikken gå direkte fra Gardermoen. Tilbudet er forbundet med 43 destinasjoner i Nord- og Sør-Amerika gjennom avtaler med andre flyselskap og befraktere, forteller Sundt Atlanta Skybridge i pressemeldingen.

Flyselskapet vil ansette flere medarbeidere i Oslo, som sammen partnere i USA og Europa, skal selge og koordinere frakten.