– Miljøvernforbundet mot økonomisk havari

– Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund er i pengekrise.

Norges Miljøvernforbund (NMF) beskriver sin egen økonomiske situasjon som «prekær» og har bedt Miljøverndepartementet om ekstrabevilgninger på til sammen 2,2 millioner kroner i år og i 2010. Det melder NTB.

Men Miljøverndepartementet har avslått både søknaden om bidrag til å dekke deler av årets underskudd, og søknaden om en ekstrabevilgning for 2010.

Kan snart mangle midler til lønn

I et brev med ny søknad til Miljøverndepartementet den 20. november, søker organisatorisk nestleder i NMF, Snorre Sletvold, om ekstratilskudd på 1 million kroner for 2009. Brevet avsluttes med følgende bønn om hjelp:

«Med bakgrunn i den økonomiske situasjonen søker jeg på vegne av NMF Statsråden om ekstra midler for å hjelpe oss ut av den akutte situasjonen vi er i, slik at vi kan fortsette vårt utrettelige arbeid for et bedre miljø».

I brevet blir det opplyst at underskuddet for forbundets kjernevirksomhet ligger an til å bli på cirka 2 millioner kroner i 2009. Da er MS Miljødronningen holdt utenfor. Fartøyet eies gjennom et eget aksjeselskap.

«NMF sin situasjon i skrivende stund er ikke bare en anstrengt likviditet, men en reell manglende likviditet til drift. Vårt styre og administrasjon har over tid forsøkt å ta en rekke grep som trolig vil sikre oss nye inntekter, samt enda lavere kostnader. Dette er dog ikke et grep som løser det som er i ferd med å oppstå som en prekær situasjon, nemlig mangel på midler til lønn og faste kostnader», heter det i brevet.