Fjord Halibut-boet levert tilbake

MIDSUND: Fjord Halibut KS ble slått konkurs i romjulen, men denne uken har bobestyrer ført boet tilbake til konkursskyldneren.

Boet er av bobestyrer, advokat Peter Kjergaard Engebjerg, abandonert (gitt tilbake) til Fjord Halibut, som nå i samarbeid med panthaverne, skal forsøke å finne nye eiere til klekkeri- og settefiskanlegget for kveite, melder Romsdals Budstikke.

– Det er et godt anlegg med kapasitet til både å produsere rogn og klekke kveiteyngel. Vi har en stor og god stamme på over 200 stamfisk. De største fiskene er 40–50 kilo tunge og har vært i anlegget siden 1991. Vi har også flere tonn med fisk på vel kiloen som er klar til utsetting i sjøen, forteller driftsleder Kristian Skjønhaug til avisa.

Pantegjeld på 7-8 millioner kroner

Innovasjon Norge er klart største panthaver, med et tilgodehavende på knapt fem millioner kroner, foran SpareBank 1 SMN, og forskutterer kostnadene med å ivareta fisken; lønn, fôr og forsikringer i konkursperioden.

Bankene forsøker nå å finne løsning for videre drift. Alternativet er å selge aktiva hver for seg.

Kveiteoppdrettsanlegget ble etablert i 1991 under navnet Vikanesfisk. Seks år seinere fikk selskapet økonomiske problemer. Refinansiering ble gjennomført og driften ble ført videre i regi av selskapet Fjord Halibut KS, som nå er konkurs. De 15 investorene som skjøt inn til sammen 25,5 millioner kroner i selskapet har tapt alt, skriver avisa.

Største eier var Rederiaktieselskapet Skrim i Oslo, med en eierandel på vel 64 prosent.