Fire nye tilfeller av PD i desember

Det ble i desember konstatert fire nye tilfeller av Pancreas disease (PD), eller mistanke om PD.

I desember ble det påvist PD på én ny lokalitet i Møre og Romsdal, og det er mistanke om PD på tre lokaliteter i Hordaland.

I tillegg er det foretatt korreksjon i statistikken for tidligere måneder, der november som tidligere ble rapportert med seks tilfeller, nå står oppført med åtte tilfeller.

Frem til og med november ble det tidligere rapportert om 67 tilfeller, mens tallet per november nå er kommet opp i 69 tilefeller.

Det viser en ny månedsoversikt som Veterinærinstituttet har lagt frem.

73 nye tilfeller i 2009

Totalt ble det i 2009 påvist PD i åtte fylker. Det er påvist PD/mistanke om PD på 73 lokaliteter. Av disse er 7 lokaliteter i Rogaland, 46 i Hordaland, 11 i Sogn og Fjordane, 7 i Møre og Romsdal, 1 i Sør-Trøndelag, og 1 lokalitet i Troms.

Dette representerer en markert nedgang i antall nye tilfeller sammenlignet 2008, da det ble registrert 109 nye tilfeller.

Til dette må det legges til at lokaliteter som fikk diagnosen påvist PD i 2008, ikke er tatt med i statistikken for 2009, og det selv om ny diagnose stilles i 2009 på samme fiskegruppe.

Lokaliteter der det var mistanke om PD i fiskegruppen i 2008, og som får diagnosen påvist PD i 2009, inkluderes i rapporten. Rapporterte antall tilfeller fra tidligere år er ikke direkte sammenlignbare med årets tall, opplyser Veterinærinstituttet.