Skretting øker på Børøya

HADSEL: Fiskefôrprodusenten Skretting sin fabrikk på Børøya slår stadig sine tidligere rekorder.

– Fortsetter veksten som nå, går det ikke mer enn ett til to år før det blir nødvendig å utvide kapasiteten, sier fabrikksjef hos Skretting på Børøya, Kjell-Åge Stikholmen til Bladet Vesterålen.

År for år har produksjonen klatret oppover. I 2003 produserte de 100.000 tonn pellets til norsk oppdrettsfisk, og i fjor gikk så mye som 160.000 tonn fiskefôr ut fra fabrikken.

Noe går til marinfisk som torsk og kveite, noe går til ørret, og det aller meste av fiskefôret, omtrent 115.000 tonn går til laks.

Gjennom flere år har fabrikken på Børøya vokst innenfor veggene gjennom å effektivisere, fjerne flaskehalser i produksjonen og gjøre det meste enda bedre. Men nå har fabrikken kommet til et punkt der det ikke er så mye mer å hente på effektivisering av eksisterende produksjonslinjer.

– Vi begynner å nærme oss en grense. Her er ennå potensial å ta ut i dagens fabrikk, men etter hvert vil investeringene blir så store i forhold til hva vi får igjen, at det vil svare seg å få ei tredje produksjonslinje, sier han.

– Fortsetter det som nå, vil det være nødvendig å utvide kapasiteten i Skretting Norge om et år eller to, sier Stikholmen.

Men hvor det vil skje, er for tidlig å si i dag, skriver avisa.

Tre fabrikker i Norge

Skretting AS har hovedkontor i Stavanger, og er hundre prosent eiet av Nutreco N.V. Skretting har 3 fabrikker i Norge. I fjor høst åpnet selskapet også en ny fabrikk i Tyrkia.

Les også: Skretting åpnet fabrikk i Tyrkia 11.09.2009

Enova innvilget i fjor 20 millioner kroner i støtte til Skrettings energieffektivisering av selskapets tre norske fabrikker.

Les også: Skretting får 20 mill. til energieffektivisering 12.11.2009