Ble dømt for båtfyll i oppdrettsmerd

ØKSNES: Det har nå falle dom mot mannen som i berustet tilstand førte en 40 fots lystbåt inn i en oppdrettsmerd tilhørende Myre-firmaet Gunnar Klo AS.

Torleik Henriksen er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 18 dager. Straffen utsettes med en prøvetid på to år. Videre må han betale en bot på 20.000 kroner, subsidiært 20 dager i fengsel, skriver Vesterålen Online.

Det var tidlig søndag morgen, den 9. august i fjor, at cabincruiseren havnet inn i en oppdrettsmerd ved Sommarøya i Øksnes.

Les også: Cabincruiser i oppdrettsmerd 10.08.2009

Bortimot to timer og 45 minutter etter havariet, ble alkoholkonsentrasjonen målt til 1,44 i promille. Saken vakte stor oppmerksomhet da Henriksen valgte å stå frem i lokalavisa Øksnesavisa med sin historie.

– Det er klart at det nok gjorde at jeg ikke reagerte på samme måte som om jeg hadde vært edru, men likevel var jeg rimelig klar i gjerningsøyeblikket. Ulykken skyldes at jeg rett og slett oppdaget installasjonene i vannet litt for seint, sa han til Øksnesavisa noen dager etter hendelsen, skriver Vesterålen Online.

Til alt hell medførte ikke havariet at det oppstod rømming fra merden, hvor det var et stort antall fisk. Henriksen er etter det som opplyses, også tidligere dømt for båtfyll.