Mattilsynet orienterer om driftsplaner

Mattilsynet har i dag sendt ut en orientering om godkjenning av driftsplaner for fiskeoppdrett, før soneforskrift har kommet på plass.

Mattilsynets behandling av innsendte driftsplaner for oppdrett, har tatt tid i enkelte deler av landet. Det skyldes soneforskriftsarbeidet som vil påvirke driftsplanene, opplyser Mattilsynet.

For å unngå uro og forvirring, kommer Mattilsynet nå med en beskrivelse for alternative løsninger for godkjenning av driftsplaner.

Godkjenning av driftsplaner

I enkelte deler av landet har Mattilsynets behandling av innsendte driftsplaner tatt tid pga soneforskriftsarbeid som vil påvirke driftsplanene. I utgangspunktet skal innsendte driftsplaner behandles og godkjennes selv om det senere vil kunne bli fastsatt regelverk som direkte vil føre til endringer i planene.

For å unngå forvirring og unødvendig uro rundt endring av planer, har Mattilsyntes hovedkontor sendt ut følgende alternative løsninger på hvordan man skal forholde seg til driftsplangodkjenning:

  • Driftsplanene godkjennes som vanlig, men det sendes ut varsel om at disse vil bli kunne påvirket av kommende soneforskrift.
  • Det kan gjøres avtale med Fiskeridirektoratet om å utsette driftsplangodkjenningen inntil soneforskrift er på plass.
  • Det kan gjøres avtale med Fiskeridirektoratet om midlertidig godkjenning av driftsplaner.