Lakserømming fra Feøy Fiskeoppdrett

KARMØY: Et stort antall laks skal ha rømt fra Feøy Fiskeoppdrett AS i Rogaland.

Anslag antyder på at opp i mot 20.000 fisk kan ha rømt, skriver Karmøy Lokal. Også tidligere i dag kunne vi fortelle om en lakserømmingen, da fra et anlegg på Sunnmøre.

Les også: Ny lakserøming på Sunnmøre 29.01.2010

Det var under avlusing av anlegget mandag, at arbeiderne på anlegget til Feøy Fiskeoppdrett oppdaget mengder av fisk utenfor merdene. Da dykkere gikk ned for å undersøke merden, fant de et stort hull i noten.

– Vi har ikke fått oppdaterte rapporter på hvor mye som er slaktet ut og og eventuelt fisket opp igjen, men det skulle være 46.000 fisk i denne mæren, og mye av det antar man har rømt, sier regiondirektør Erik Ludvigsen i Fiskeridirektoratet region sør, til nettstedet.

– Vi vil be om en oppdatert rapport neste uke, sier Ludvigsen.

Det er satt ut garn med sikte på gjenfangst av rømt laks.

Feøy Fiskeoppdrett AS er 100 prosent eid av Norway Royal Salmon AS med hovedkontor i Trondheim. Styreformann i oppdrettsselskapet Feøy Fiskeoppdrett AS, Helge Gåsø, er med sitt selskap Gåsø Næringsutvikling AS, største aksjonær i Frengen Havbruk AS, som i høst ble viet bred omtale i media, etter rømming av fisk fra et oppdrettsanlegg for torsk i Trøndelag (se lenker nederst i denne artikkelen).

For noen år siden var Gåsø også involvert i skandalen rundt Nordreisa Laks AS i Rotsund i Troms. Oppdrettsselskapet ble etterforsket og dømt for dumping av store mengder ILA-infisert fisk. Daglig leder måtte i fengsel, mens styremedlemmer og eiere ble trodd på at de var ukjent med dumpingen.

Les også: Det rømte 42.000 oppdrettstorsk 23.10.2009

Les også: Oppdretter anmelder torskerømming 23.09.2009