Mulig rømming fra Codfarmers

BODØ: Død torsk flyter rundt torskeanlegget til Codfarmers ASA på Kjerringøy, etter stormen denne uken. Selskapet betviler imidlertid at oppdrettstorsk har rømt.

Den foreløpige teorien fra Codfarmers er at torsken i uværet har blitt presset hurtig til overflaten, noe som gjør at svømmeblæra kan sprenges. Dette fører til at fisken dør. Torsken bruker lengre tid på å utligne trykk, så slikt kan skje, sier Tore Laugsand i Codfarmers til NRK Nordland.

Administrerende direktør i børsnoterte Codfarmers ASA, Michael Malling, var ikke kjent med situasjonen da NRK tok kontakt. NRK ble tipset av folk som hadde sett at det fløt død fisk i området.

Malling sier at de foreløpig ikke vet sikkert hva som har skjedd på Kjerringøy.

Det er tvilsomt at det er snakk rømming fra merdene, forholdet er likevel meldt inn til både Fiskeridirektoratet, Fylkesmannen og politiet, skriver NRK.

Anlegget hvor Codfarmers har mellom 800 000 og 900 000 fisk i merdene, har vært uten tilsyn i to dager på grunn av uvær. De ansatte jobber nå med å finne ut hva som har skjedd.

– Jeg har akkurat snakket med lokalitetssjefen vår. De ansatte er nå på anlegget for å se på utfallet etter stormen, og sjekker at alt utstyr er sikret, sier Malling.