Codfarmers selger utstyr til Mainstream

Codfarmers ASA og datterselskapet NAP Marine AS inngikk 31. januar 2010, avtaler med Mainstream Norway AS om salg av utstyr og leasingavtaler.

Salget omfatter båter, foringsautomater og merder.

Det er harde tider i torskeoppdrettsnæringen, og det også for Codfarmers, som nå selger unna båter, foringsautomater og merder for å få inn kontanter.

Mainstream Norway AS betaler et kontantvederlag på totalt kr 14.050.000 millioner for utstyret, hvorav leasinggjeld som overtas av kjøperen, estimert i dag til kr 6 245 000, kommer til fradrag på oppgjørstidspunktet. Forventet kontantutbetalinger er totalt NOK 6.429.000 til Codfarmers ASA og NOK 1.376.000 til NAP Marine AS.

Levering og betaling skal skje i flere transaksjoner, der 10 prosent utbetales i forbindelse med inngåelse av avtalene, mens resterende beløp betales ved overtagelse av de enkelte objektene. Siste overdragelse vil finne sted uke 22 i 2010.

Utstyret er i all hovedsak solgt til bokførte verdier. Det vil med dette ikke oppstå vesentlig regnskapmessige gevinst eller tap ved gjennomført transaksjon, opplyser Codfarmers.

– Vi er fornøyd med avtalen om salg av anleggsutstyret til Mainstream Norway AS. Kontantvederlagt fra salget styrker den finansielle stillingen til Codfarmers, og investert og bundet kapital blir bedre tilpasset våre planer fremover, sier Michael Malling, administrerende direktør i Codfarmers ASA.