Fôrhygieneforskriften trer i kraft 1. mars

Med bakgrunn i informasjon sendt fra Island vil «matlovpakken» tre i kraft i Norge 1. mars 2010. Det innebærer at også Fôrhygieneforskriften trer i kraft fra samme dato.

Forskriften ble fastsatt den 14. januar 2010. Ikrafttredelse skule skje først etter nærmere kunngjøring, og nå kunngjøres det at forskriften trer i kraft 1. mars 2010.

Fôrhygieneforordningen er en del av EUs «hygienepakke».

For fôrområdet vil følgende endringer tre i kraft 1. mars:
Forskrift 14. 01.2010 nr 39 om fôrhygiene, fôrhygieneforskriften

Forskrift 14. januar 2010 nr. 65 om endringer i forskrift om fôrvarer, fôrvareforskriften

Endringen i fôrvareforskriften er en følge av implementeringen av fôrhygieneforskriften. Det medfører at en rekke bestemmelser tas ut av fôrvareforskriften, melder Mattilsynet.

Mange av de samme områdene den regulerte, gjenfinnes nå i fôrhygieneforskriften.

Det vil videre fastsettes enda en ny forskrift, som endrer fôrvareforskriften. Det omfatter området fôrvareanalyser og vil også tre i kraft 1. mars.

Den følger av ikrafttredelsen av forskrift 22. november 2008 nr. 1621 om offentlig kontroll med etterlevelse av regelverk om fôrvarer, næringsmidler og helse og velferd hos dyr, kontrollforskriften.

Forskriften innebærer at Mattilsynets prøvetaking og analyser som ledd i kontrollen med fôrvarer vil bli regulert av kontrollforskriften. I dag reguleres disse forholdene i fôrvareforskriften. Nærmere informasjon om denne endringen kommer straks endringsforskriften er fastsatt, opplyser Mattilsynet.

Les også: Matlovpakken trer i kraft 1. mars 05.02.2010

Les også: Fôrhygieneforskriften er fastsatt 28.01.2010