Frengen Havbruk fikk tvangsmulkt

Torskeoppdretteren Frengen Havbruk AS har fått dagbøter for over 80.000 kroner, for ikke å ha overholdt fristen for å rette opp feil etter flere rømminger av fisk i Trondheimsfjorden.

Det rømte over 25.000 oppdrettstorsk fra anlegget ved Ytterøy i Levanger i desember 2008. I september 2009 skjedde det en ny rømming fra anlegget, da forsvant 42.000 oppdrettstorsk ut i fjorden.

Les også: Det rømte 42.000 oppdrettstorsk 23.10.2009

Etter dette fikk selskapet en frist til å rette opp feil ved anlegget, en frist som de ikke har overholdt, melder NRK Trøndelag.

– Det var at anlegget ikke var i forskriftsmessig stand og det var også et forhold der det ikke var satt i gang gjenfangstfiske med garn etter rømming, sier Otto Gregussen, regiondirektør i Fiskeridirektoratet til NRK.

Ifølge lederen ved Frengen Havbruk, hadde de ikke mulighet til å overholde fristen, men forholdene skal nå være rettet opp.

Etterforskes

Politiet etterforsker fortsatt de to rømmingene fra oppdrettsanlegget i Levanger, skriver NRK. Den siste rømmingen ble anmeldt både av Naturvernforbundet og av selskapet selv.

Les også: Oppdretter anmelder torskerømming 23.09.2009

Les også: Anmelder rømming fra torskeoppdrett 23.09.2009

Fiskeridirektoratet vil nå følge selskapet nøye.

– Et anlegg som har hatt to rømminger og som har hatt episoder følger vi spesielt nøye, sier Otto Gregussen i Fiskeridirektoratet, til NRK.

Styremedlem Helge Gåsø i Frengen Havbruk AS, er største eier av selskapet gjennom sitt selskap Gåsø Næringsutvikling AS. Gåsø er samtidig styreleder i et annet oppdrettsselskap, hvor det nylig rømte opp mot 20.000 laks.

Les også: Lakserømming fra Feøy Fiskeoppdrett 29.01.2009