Norsk laks - in China with Love

Eksportutvalget for fisk (EFF) lanserte forleden en månedslang kampanje i sosiale medier kalt “I Love Salmon”.

Kampanjen oppmuntrer nettbrukere til å feire kinesisk nyttår og valentinsdagen (som i år faller på samme dag) og vise omsorg og vennskap ved å sende virtuelle kyss og hilsener til venner og familie.

Kampanje på Kinas største nettsamfunn

Kampanjen fremhever norsk laks som "kjærlighetsfisk" og som en perfekt gave til nære og kjære i forbindelse med dobbeltfeiringen av kjærlighet og familiesamhold. Kampanjen tar også sikte på å opplyse forbrukerne om de mange gunstige ernærings- og helseeffektene til norsk laks, blant annet for hjerte, hjerne og hud, opplyser EFF i en pressemelding.

Det hele skjer i samarbeid med renren.com, som er Kinas største nettsamfunn. Forbrukere som deltar i kampanjen "I Love Salmon" har mulighet til å vinne fine premier, blant annet flybilletter til Shanghai og inngangsbilletter til verdensutstillingen World Expo 2010. Der kan vinnerne smake spennende norsk sjømat på sjømatrestauranten i den norske paviljongen. Blant andre premier finner vi ryggsekker og matbokser fra EFF og kokebøker med norsk laks.

Målgruppen er menn og kvinner mellom 23 og 45 år som bor moderne urbant med høy inntekt og trendy livsstil, og som er opptatt av sunn mat og god helse.

99 lakseroser

I forbindelse med kampanjeåpningen i Hong Kong overrakte EFF 99 sushiroser av norsk laks til Elizabete Kwong som Valentinsdagsgave og utnevnte henne til  Norges Valentinsdag-ambassadør.

I Kina symboliserer 99 blomster den evige kjærlighet som mange kvinner lengter etter. Dessuten lyder uttalen av setningen ”jeg liker laks” og ”jeg kysser deg tre ganger” veldig likt på mandarin, et sammentreff det også spilles på i kampanjen.

6.100 virtuelle smakfulle kyss

Bare to dager etter at ”I Love Salmon”-kampanjen ble lansert var det registrert over 10.000 klikk på kampanjens reklamebanner, det var sendt over 6.100 virtuelle kyss, og på kampanjens facebook hadde nesten 700 venner meldt seg.

I tillegg var det kommet inn en rekke svar på spørsmålet: ”Gi oss tre grunner til at du liker laks” der god smak, appetittelig utseende og næringsrik er de svarene som går hyppigst igjen, opplyser Eksportuvalget for fisk.