Troms Slakteridrift melder oppbud

LYNGEN: Troms Slakteridrift AS på Storsteinnes melder oppbud.

Lakseslakteriet med 22 ansatte har vært en av de største private arbeidsgiverne i Lyngen. Styreleder Roger Nilsen erkjenner at det er tungt å måtte melde oppbud.

– Det har gjennom de siste to årene vært satset hardt både fra bedriften, eierne og Lyngen kommune på å skape en konkurransedyktig bedrift med stabile og gode arbeidsplasser, uttaler Nilsen.

Konflikt med Salmar

En av årsakene til at selskapet slår seg konkurs, er at selskapets hovedkunde, Salmar Nord AS, har kommet med store økonomiske krav som selskapet ikke klarer å bære.

– Dette skjer etter at bedriften gjennom flere år har gjennomført betydelige avtak fra denne kunden av syk oppdrettslaks smittet med ILA (infeksiøs laksenemi). Vi mener å ha utført en svært god jobb for Salmar Nord AS til lavest mulig kostnad og best mulige grad av service, forteller Nilsen.

Styrelederen har lite godt å si om Salmar Nord sin opptreden, og konkluderer at et videre samarbeid ikke er mulig.

– Det er uklart hva som vil skje videre med bedriften. Første skritt er å melde oppbud, hvoretter et bostyre vil bli oppnevnt for å foreta en gjennomgang av boet for å søke å dekke selskapets økonomiske forpliktelser, sier Roger Nilsen.

Selskapets regnskap for 2008 viser at omsetningen da havnet på 15,9 millioner kroner. Selskapets resultat før skatt endte på -1.3 millioner kroner, og bokført egenkapital lå på knapt 0,8 millioner kroner ved årets utgang.

Les også: Laks rømte fra slakteri 12.07.2009