Utsetter rettssak om lakserømming

NAMSOS: Rettssaken om rømt smolt fra Flatanger Settefisk AS i Rørvik, utsettes til midten av april.

Namdal tingrett skulle i dag 2. mars ha startet behandling av saken om rømt fisk fra Flatanger Settefisk AS, men saken ble utsatt etter krav fra Økokrim, fordi fiskeforvalterne hos Fylkesmannen ikke kunne møte som vitne denne uken, melder Namdalsavisa.

Saken er imøtesett med stor interesse fordi fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, gjennom et familieeid selskap, har betydelige økonomiske interesser i Flatanger Settefisk AS. Hun har også sittet i styret i Sinkaberg Hansen, som eier store deler av settefiskselskapet.

Les også: Mer uro rundt Holmefjord og Berg-Hansen 10.12.2009

Driftssleder i Flatanger Settefisk, Morten Strøm, beklager utsettelsen.

– Vi vil gjerne legge denne saken bak oss så fort som mulig. Forberedelsene har påført oss betydelig merarbeid, sier Strøm til avisa.

1,2 millioner i bot

Det var i november Flatanger Settefisk fikk 1,2 millioner kroner i bot etter mistanke om to tilfeller av rømming, og alvorlig brudd på akvakulturloven, skriver NRK Trøndelag.

Bakgrunnen for millionboten, er to tilfeller i juni og september der over 300.000 fisk døde. I juni ble 10.000 fisk avlivet på grunn av lekkasjer i anlegget, endel av denne fisken havnet i sjøen. I september døde 300.000 fisk på grunn av oksygenmangel, og endel av disse havnet også i sjøen.

I tillegg til anklagene om rømming, han fiskeridirektoratet anklaget Flatanger Settefisk for at de ikke meldte fra og startet fiske etter den rømte fisken umiddelbart, skriver NRK.