Frewi orienterte formannskapet

BALSFJORD: Frewi Havbruk AS ønsker å satse på laks i Balsfjord, og onsdag orienterte Fredd Wilsgård formannskapet i kommunen om mulige miljøkonsekvenser.

Konkursboet etter Laponia Seafarms ble i fjor vår kjøpt av firmaet Frewi Havbruk AS, som er en del av Wilsgård Fiskeoppdrett AS. Frewi Havbruk AS skulle drive torskeoppdrett i Balsfjord, men da det for tiden er dårlig lønnsomhet innen torskeoppdrett, ønsker Frewi Havbruk i stedet å satse på laks.

Les også: Frewi satser på laks i Balsfjord 29.01.2010

Planene om å bytte til laks har møtt skepsis i Balsfjord kommune, hvor den politiske ledelsen allerede har sagt nei én gang til søknaden om å endre konsesjonen for torskeoppdrett til lakseoppdrett.

Nå håper Wilsgård at politikerne blir å si ja etter at han på onsdag informerte formannskapet i Balsfjord kommune om blant annet miljøkonsekvensene, forurensing og hvordan fjordens egne fiskestammer vil bli påvirket av ei slik endring, skriver framtidinord.no.

– Jeg håper de synes de fikk belyst det de lurte på, sier Fredd Wilsgård til Nye Troms.

Balsfjordpolitikerne besluttet tidligere i vinter å si nei til Wilsgårds søknad, da de følte at de ikke hadde nok informasjon.

Nå gjenstår det å se om Wilsgård har gjort en god nok jobb med å informere formannskapet i Balsfjord. Hvis de sier ja kan han ha laks i merdene til høsten, skriver framtidinord.no.