Flatanger Settefisk vil tredoble

FLATANGER: Flatanger Settefisk AS ønsker å tredoble produksjonen fra 2,5 millioner til 7,5 millioner smolt.

– Vi håper å komme i gang med utbygginga i løpet av våren, sier driftsleder Morten Strøm i Flatanger Settefisk AS, til Namdalsavisa.

Utbygginga av anlegget på Lauvsnes vil komme på minst 80 millioner kroner, og selskapet har allerede har fått ja til utvidelsen fra fylkesmannen. Nå gjenstår bare å oppnå tillatelse fra Mattilsynet, skriver avisa.

Målet er at selskapet skal ha leveringsklar smolt fra det utvidede anlegget høsten 2011.

Fylkesmannens ja kommer etter lang behandlingstid. Ett av vilkårene som er fastsatt er at vannet som slippes ut skal renses. Dette skal ikke bare hindre forurensing, men også rømming, skriver avisa.

Pålegg om rensing fører til betydelig større utbyggingskostnad, men dette er noe selskapet vil akseptere.

– Vi er innstilt på å bygge ut etter de krav som settes, sier driftsleder Morten Strøm.

Rensing av vannet gir også noen fordeler. I deler av året vil vannet bli brukt to ganger. Kombinert med investering i varmepumper sparer, de da på utgifter til oppvarming, skriver avisa.

Flatanger Settefisk eies av flere selvstendige oppdrettsselskaper i Namdalen: Sinkaberg Hansen AS, Midt-Norsk Havbruk AS og Emilsen Fisk.

Rømming av fisk

Flatanger Settefisk, som nå ligger an til å få tredoble produksjonen, fikk i november 1,2 millioner kroner i bot etter mistanke om to tilfeller av rømming, og brudd på akvakulturloven.

Les også: Utsetter rettssak om lakserømming 02.03.2010