Stor interesse for lakseforedling

Over 50 deltakere samlet seg til fagmøte om forskning og utvikling innen foredling av laks, som ble arrangert på Hell 17. og 18. juni.

Møtet ble gjennomført i regi av FHF og det ble presentert resultater fra forskningsprosjekter og forslag til nye forskningsområder, skriver FHL på sin hjemmeside.

Filetforum Laks organiserer prosjekter innenfor området Handlingsplan laks og inviterte næringsrepresentanter og for øvrig alle andre interesserte til samling for å utveksle erfaringer og informere om gjennomførte og nye prosjekter.

Foredragene

Foredragene er tilgjengelige for nedlastning fra FHLs nettsider:

Innledning (PDF)
Kristian Prytz, FHL

Tekstur i laks – en oversikt over forskningsaktiviteter (PDF)
Turid Mørkøre, Nofima Marin

Industritest – ny metode for å bedømme spalting og tekstur i laks (PDF)
Ulf Erikson, SINTEF Fiskeri og havbruk

Sammenheng mellom vekst, lokalitet og utvikling av spalting hos laks (PDF)
Siri Øvretveit og Ragnar Nortvedt, Marine Harvest

Hvilke strukturelle forskjeller ser vi mellom bløt og fast laksefilet under mikroskopet (PDF)
Eva Veiseth-Kent, Nofima Mat

Enzymaktivitet i laksemuskel og betydning for tekstur (PDF)
Iciar Martinez, SINTEF Fiskeri og havbruk

Bindevev, frie aminosyrer og mineralenes betydning for tekstur i laks (PDF)
Marit Espe, Nifes

Hovedresultater fra prosjektet (PDF)
Turid Mørkøre, Nofima Marin

Dynamisk produksjon av laks – rett fôr til rett tid (PDF)
Kjell-Arne Rørvik, Nofima Marin

Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger (PDF)
Torbjørn Tobiassen, Nofima Marin

Objektiv kvalitetsdifferensiering (PDF)
Karsten Heia, Nofima Marin

Fargeegenskaper i muskel ved pre-rigor produksjon av røykt laksefilet (PDF)
Sveinung Birkeland og Leif Akse, Nofima

Trenging, pumping, flytting - like viktig som god bedøving (PDF)
Åsa Espmark, Nofima Marin

Levende i brønnbåt - en saga blott? Om erfaringer og planer innen direkte slakting (PDF)
Kjell Midling, Nofima Marin

Fjerning av pinnebein i laks slaktet ved oppdrettsmerd (PDF)
Harry Westavik, SINTEF Fiskeri og havbruk