Laksefiske i Buskerud 2010-2014

Reglene for laksefiske i Drammenselva, Lierelva, og Åroselva videreføres med samme fisketid som i 2009.

I Numedalslågen i blir det fiske fra 10. juni til og med 31. august.

I Buskerud er fisket etter laks og sjøørret i elv knytta til Drammenselva, Lierelva, Åroselva og øvre del av Numedalslågen nedstrøms Hvittingfoss i Kongsberg kommune. I tillegg finnes det sjøørret i et tjuetalls bekker rundt Hurumlandet.

Regler for laksefiske i elv fastsettes av Fylkesmannen, mens forskrift for fiske etter anadrome laksefisk i sjøen fastsettes av Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Gjeldende forskrift i elv ble fastsatt av Fylkesmannen 2. april 2008. Varigheten var til og med 2012. På bakgrunn av den generelle bestandssituasjonen for laks i Norge, har imidlertid DN vedtatt at fisketidene både i elv og sjø skal revideres for perioden 2010-2014, opplyser Fylkesmannen i Buskerud.

Fylkesmannen sendte forslag til forskrift for laksefiske i perioden 2010-2014 ut på høring. På bakgrunn av bestandssituasjonen for laks, god organisering og fangstrapportering, foreslo Fylkesmannen ikke endringer i fiskereglene i Drammenselva, Lierelva og Åroselva. I Numedalslågen i Kongsberg foreslo Fylkesmannen ei fisketid fra 10. juni til og med 31. august. Dette var i samsvar med forslaget fra Fylkesmannen i Vestfold.

Sett i lys av bestandssituasjonen og innkomne høringsuttalelser, viderefører Fylkesmannen gjeldende forskrift for Drammenselva, Lierelva, og Åroselva.

I Numedalslågen i Kongsberg kommune, fastsettes fisketida til samme tid som i Vestfold, det vil si fra 10. juni til og med 31. august.