Michelet fratrer som konsernsjef

Åse Aulie Michelet fratrer som konsernsjef i Marine Harvest ASA.

Styret i Marine Harvest ASA og Åse Aulie Michelet har kommet til enighet om at Michelet fratrer som konsernsjef i Marine Harvest med effekt fra 23. mars 2010.

Styret har igangsatt en prosess for finne hennes etterfølger, opplyser Marine Harvest i en børsmelding i dag.

Farstad overtar midlertidig

Thomas Farstad, Director of Group Operations Canada, Scotland and Others, vil fungere som konsernsjef frem til en permanent konsernsjef er på plass. Farstad har vært medlem av konsernledelsen i Marine Harvest siden etableringen i 2007. Før dette hadde Farstad flere posisjoner i konsernledelsen i Fjord Seafood.

Michelet ble ansatt som konsernsjef i Marine Harvest i mars 2008. I perioden som konsernsjef har Michelet med sin inspirerende energi bidratt betydelig til utviklingen av konsernet, og spesielt for integrasjonen av de tre selskapene som var utgangspunktet for dannelsen av Marine Harvest. Hennes innsats og effektivitet i håndteringen av den utfordrende situasjonen i Chile har vært spesielt betydningsfull.

– Betydningsfull innsats

– Jeg vil takke Åse Aulie Michelet for hennes betydningsfulle innsats for Marine Harvest gjennom disse to årene, sier styreleder Ole-Eirik Lerøy en kommentar.

– Hun etterlater seg et meget lønnsomt konsern, som er betydelig sterkere finansielt enn hva det var da hun overtok for to år siden. Marine Harvest er markedsleder og har en god basis for sterk langsiktig lønnsomhet i en vekstindustri. Styret i Marine Harvest ønsker Åse Aulie Michelet alt godt for fremtiden, sier Lerøy.