Nettkampanje for laks i Russland

Eksportutvalget for fisk har nettopp lansert sitt nye prosjekt for sunne matvaner i Russland, kalt "100 dager med Norsk Laks".

Fra 15. mars 2010 og i tre måneder fremover skal bloggere og frivillige russere dele sine erfaringer når det gjelder sunne matvaner via prosjektnettsiden "My Healthy Way with Norwegian Salmon" på webportalen Mail.Ru, opplyser Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Deltakerne skal beskrive hvordan de føler seg og om de opplever endringer i utseende eller humør. For å bli med i prosjektet, har alle de utvalgte deltakerne gjennomgått screeningtester arrangert blant brukerne av Mail.Ru.

I tillegg til å sende inn bilde av seg selv og en kort beskrivelse av sin livsstil og sine interesseområder, har hver søker vært nødt til å oppgi hvorfor han eller hun ønsker å vinne og hva de egentlig ønsker å oppnå.

Nye oppskrifter hver uke

Hver uke leverer kjøkkensjef Ilya Lazerson forslag til nye oppskrifter med norsk laks. Disse oppskriftene skal deltagerne forsøke seg på - gjerne i godt lag - og dernest referere sine erfaringer med og fortelle, med egne ord, hvordan resultatet ble mottatt, og hva de selv syntes.

Det velges to vinnere blant de deltakende bloggerne og de frivillige konsumentene. Utvelgelsen skjer ved en åpen avstemning blant brukerne av Mail.Ru om hvem av deltakerne som har skrevet den mest interessante bloggen. Hovedpremien for hver av vinnerne er en langhelg i Norge for to. Alle de andre deltakerne får kampanjepremier.

Mål og mening

– Det vi ønsker med dette prosjektet er å gi deltakerne uforglemmelige opplevelser, inntrykk og bevissthet om norsk laks. Å slanke seg og ha en sunn livsstil er ikke alltid det samme, men et velbalansert kosthold og en sunn livsstil er henger absolutt sammen, sier Julia Seljeseth, utsending til Russland for Eksportutvalget for fisk.

– Norsk laks er en av komponentene i et balansert kosthold, og hver av deltakerne i åpningsdagens kokkekurs fikk anledning til å se hvor enkelt det er å lage varme måltider med norsk laks, og hvor lekker norsk laks kan være når den tilberedes riktig, f.eks. lettstekt. Dette er viktig for å bevare produktets verdifulle og sunne egenskaper. I løpet av de kommende 100 dagene vil deltakerne få flere bevis på helsefordelene og allsidigheten til norsk laks, sier Seljeseth.