Skretting-hjelp til Chile

Ansatte i fiskefôrfirmaet Skretting har hatt kronerulling for ofrene etter jordskjelvet i Chile, og samlet inn totalt 85.000 amerikanske dollar.

Jordskjelvet som rammet Chile i februar gikk sterkt inn på Skretting-ansatte rundt om i verden. Med 8,8 på Richters skala var dette et av det mest ødeleggende jordskjelvet noensinne i Chile i forhold til antall mennesker, byer og tettsteder rammet. Flere hundre tusen boliger ble helt eller delvis ødelagt.

Ingen Skretting-ansatte ble skadet under skjelvet, og fôrfabrikkene forble intakte. For å hjelpe sine landsmenn startet ansatte i Skretting Chile en kronerulling umiddelbart etter katastrofen. Bidrag fra ansatte i Chile og Skretting Chile, 9.600 dollar totalt, ble gitt til Techo para Chile, en organisasjon som bidrar med husbygging. Skretting Chile donerte også vanntette klær til redningsmannskapene, opplyser Skretting i en pressemelding.

Den Chilenske kampanjen fikk raskt selskap av Skretting-ansatte rundt omkring i verden. Ansatte ble invitert til å donere penger via trekk i lønn, samtidig som Skretting Group annonserte at de ville bidra med et tilsvarende beløp som ansatte samlet inn. Totalt ble det samlet inn 75.000 amerikanske dollar under kampanjen, som gikk av stabelen to uker i mars. Pengene er nå overført til Chile og vil bli brukt til husbyggingsprosjekter.