Emisjon på 9,8 mill. i Norsk Marin Fisk

BREMANGER: Norsk Marin Fisk AS avholdt generalforsamling den 24. mars 2010, med ca 90 prosent av de stemmeberettigede aksjene representert.

Forslaget om kapitalforhøyelse ble vedtatt, og det ble tegnet aksjer for totalt kr 9.808.000,- til kr 2,- pr stk. Av emisjonsbeløpet var kr 6.355.500,- kontanter, mens resterende var konvertering av gjeld til MP Pensjon PK, opplyser Norsk Marin Fisk AS i en pressemelding.

Emisjonen ble registrert i Brønnøysundregistrene 17. april, og de nye aksjene er nå omsettelige. Det er nå etter emisjonen totalt 9.963.178 aksjer i selskapet, opplyses det i meldingen.

I forbindelse med gjennomførte emisjon har det, i tillegg til konvertering av gjeld, blitt gjennomført rasjonalisering av en rekke kostnadsposter, reforhandling av leie- og lånebetingelser, samt delvis sletting av gjeld i datterselskaper. I tillegg har Innovasjon Norge gitt tilsagn om et nytt lån.

– Etter refinansieringen forventes det at NMFI har likviditet til moderat produksjonsvekst innen settefisk- og matfiskproduksjon de nærmeste årene, opplyser selskapet i meldingen.

Forventer lavere produksjonskostnader

– Hele torskeoppdrettsnæringen har vært inne i en meget krevende tid med høye produksjonskostnader, overtilbud og dermed lave salgspriser. Som følge av klart bedre genmateriale i 3. og 4. generasjons settefisk, andre produksjonsmessige fremskritt samt rasjonaliseringsgevinster, mener NMFI at produksjonskostnadene vil falle i tiden fremover, skriver selskapet.

– I tillegg forventes det betydelig redusert tilbud av matfisk etter at utsettvolumet har falt fra ca 22 mill i 2008 til ca 8 mill i 2009. De generelle markedsprisene for torsk har, i følge statistikk fra SSB, steget fra ca kr 18,- i uke 8 til kr 22,92 i uke 15. Dessuten har NMFI eksklusive markedsavtaler som gir en signifikant merpris for store deler av produksjonsvolumet. NMFI forventer å slakte ca 1 000 tonn matfisk fra Nordfjord Torsk AS høsten 2010, heter det i meldingen fra selskapet.

Les også: Tapte 55 millionar på torskeoppdrett 24.07.2009

Bakgrunn
Norsk Marin Fisk AS driver matfiskproduksjon av torsk i sitt heleide datterselskap Nordfjord Torsk AS og sitt deleide (50 prosent) datterselskap Selje Marinfisk AS. NMFI driver også med settefiskproduksjon av torsk i sitt heleide datterselskap Bremar AS.

Torskeyngelproduksjon som ble drevet av det heleide datterselskapet Bremar Yngel AS er lagt ned, og dette selskapet forsøkes solgt. Aksjene i NMFI er registrert i VPS og notert på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste.