Codfarmers-sjefen går på dagen

Codfarmers ASA har i dag avsatt administrerende direktør Michael Malling, og i stedet konstituert nåværende arbeidende styreleder, Harald Dahl, i stillingen.

Styret har i samråd med administrerende direktør, Michael Malling, besluttet at Malling fratrer med virkning fra 30. april 2010, heter det i en børsmelding fra Codafarmers ASA.

Styret i Codfarmers ASA har i forbindelse med selskapets krevende situasjon med den planlagte refinansiering, kommet frem til at det er behov for å styrke selskapets ledergruppe ved at arbeidende styreleder Harald Dahl, overtar rollen som konstituert administrerende direktør, skriver selskapet.

– Styret ønsker å uttrykke at de er svært fornøyd med det arbeid Malling har gjort for selskapet, først som finansdirektør fra september 2005 og siden som administrerende direktør fra november 2008, heter det i meldingen.

Nåværende arbeidende styreleder i Codfarmers, Harald Dahl, trer samtidig ut av styret, mens styrets nestleder, Marianne E. Johnsen, vil fungere som styrets leder frem til ordinær generalforsamling i 2010. Codfarmers hovedaktivitet er oppdrett av torsk.

Positiv endring av resultatet for 2009

Codfamers ASA har i dag offentliggjort sin årsrapport for 2009. Foreløpig årsresultat for 2009 ble offentliggjort 19. februar sammen med kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2009.

Les også: Blodrødt hos Codfarmers 19.02.2010

Det endelige årsresultatet for 2009 innholder en positiv endring på 29,4 millioner kroner, opplyser Codfarmers.

Endringen skyldes at selskapets konvertible obligasjonslån har blitt revurdert. Endringen er således en regnskapsmessig føring og har ingen kontanteffekt. Som følge av revurderingen øker selskapets egenkapital med 1,8 millioner kroner, og verdi av det konvertible lånet reduseres med 1,8 millioner kroner, opplyser selskapet.

Rapportering fremskyndes

Codfarmers ASA har i dag besluttet å fremskynde finansiell rapportering av 1. kvartal 2010 til 11. mai 2010 kl 08:30. I forbindelse med selskapets refinansieringsprosess er det ønskelig å ha tall for 1. kvartal tilgjengelig, opplyser selskapet.