Øker transportkapasiteten

Europharma AS setter inn flere biler i distribusjonsapparatet.

Dette for at oppdretterne skal komme seg skadesløse gjennom streiken som nå rammer deler av Postens distribusjonsapparat.

Vaksinedistribusjonen går som normalt med Europharmas egne temperaturkontrollerte biler. I tillegg vil bilene nå ta med seg legemidler og andre varer som normalt går gjennom andre distribusjonskanaler, skriver selskapet i en pressemelding.

- Så langt det er mulig vil vi også prøve å få med oss andre varer som er viktige for å opprettholde drifta i oppdrettsanleggene, sier Karl Ove Reinsnes i Europharma AS.

Dersom streiken trappes opp og blir langvarig, er det viktig at oppdretterne er ute i god tid slik at man får planlagt en mest mulig effektiv distribusjon, opplyser selskapet.

Som eneste norske leverandør, har Europharma egne biler som kjører vaksine og andre temperatursensitive legemidler direkte ut til kundene. Det kommer godt med i en situasjon hvor deler av Posten ikke fungerer, heter det i pressemeldingen.

Lørdag 15. mai gikk nær 900 ansatte ved tolv godsterminaler i Oslo og Akershus ut i streik. Både Schenker Norge og Bring Frigoscandia med flere er rammet av streiken.

Les også: Streik kan føre til redusert slakting 18.05.2010