– Fôrkontrakt i verdensklasse

Verdens største oppdrettsselskap, Marine Harvest, har signert en langsiktig avtale med BioMar om kjøp av fiskefôr.

Avtalen omfatter Norge, Skottland, Irland og Chile, hvor begge bedrifter har en betydelig aktivitet. De to selskapene har fra før hatt et nært, flerårig samarbeid om fôrleveranser. Den nye avtalen bygger videre på de gode erfaringer fra dette samarbeidet, skriver BioMar AS i en pressemelding.

For BioMar Norge innebærer kontrakten et salg på atskillige hundre tusen tonn fiskefôr de kommende årene. Avtalen utgjør et vesentlig grunnlag for BioMar’s satsing med dobling av kapasitet og ytterligere modernisering av sin fabrikk på Myre i Vesterålen. Utbyggingen er ferdig og klar til bruk våren 2011.

– Langsiktig samarbeid og stabile fôrleveranser

I avtalen har partene blitt enige om en rekke prinsipper og områder for langsiktig samarbeid innen viktige felt for selskapene - og for oppdrettsnæringen generelt. Langsiktige kunde- og leverandørforhold er spesielt viktig for utviklingen av kostnadseffektive og framtidsrettete fôrtyper.

Avtalen sikrer Marine Harvest stabile leveranser av denne viktige innsatsfaktoren innen oppdrett. Avtalen er en av de største leveringsavtalene som har blitt undertegnet noen gang innen oppdrettsnæringen, heter det i pressemeldingen.

– Økt bærekraft en felles ambisjon

Utviklingen av selskapenes kunnskap og løsninger innen bærekraftig oppdrett, er et svært viktig utviklingsområde som begge parter bruker store ressurser på. Her skal Marine Harvest og BioMar samarbeide tett med å videreutvikle hele verdikjeden i mer bærekraftig retning, innen råvareproduksjon - råvarevalg - fôrproduksjon - oppdrett - prosessering - fisk til marked. Her har begge parter som strategi å ligge aller fremst i sin bransje, heter det i pressemeldingen.