Akvakulturtopper til AquaVision 2010

Marine Harvest, AKVA Group, Marine Farms, Nutreco – toppledere fra de største aktørene i havbruksnæringen er blant foredragsholderne under AquaVision 2010 i Stavanger 7.–9. juni.

Konstituert konsernsjef Thomas Farstad, Marine Harvest, CEO Bjørn Myrseth, Marine Farms, CEO Knut Molaug, AKVA Group, CEO Wout Dekker, Nutreco og Excecutive Vice President Knut Nesse, Nutreco har to ting felles: de er toppledere for de største aktørene i havbruksnæringen, og de kommer alle til AquaVision 2010 som foredragsholdere, skriver fiskefôrselskapet Skretting AS i en pressemelding.

Til sammen dekker disse lederne store deler av næringskjeden – fôr, fisk og oppdrettsutstyr.

– At ledere på dette nivået prioriterer AquaVision viser at konferansen har en sterk posisjon som møteplass for hele næringen, sier Eivind Helland, direktør for årets konferanse.

Thomas Farstad i Marine Harvest vil presentere funn og erfaringer verdens største oppdretter har om omdømmemekanismene i sjømatmarkedet. Han har kalt foredraget Conditions for optimal industry perceptions.

– Dette er kunnskap som angår hele næringen fordi omdømmet påvirker både rammebetingelser, salg og priser, sier Helland.

Bjørn Myrseth, Marine Farms, er en av de virkelige veteranene i oppdrettsnæringen med flere tiår i topplederstillinger. På AquaVision 2010 går han gjennom de rammene lovverket setter for havbruket og viser hvordan dette påvirker mulighetene til bærekraft og vekst. Myrseths foredrag heter Enable sustainable growth; Importance of legislative framework for biosecurity and future growth.

Knut Molaug, AKVA Group har vært med på hele utstyrsutviklingen i oppdrett. Han er sikker på at teknologien vil fortsette å utvikle seg. I foredraget på AquaVision, New technology paradigms, vil han se nærmere på noen av de teknologiske trendene.

Tradisjonen tro vil Wout Dekker og Knut Nesse fra Nutrecos konsernledelse åpne og avslutte konferansen.

Les også: – Bærekraft øker laksens verdi 03.05.2010

Les også: – Bærekraftige råvarer gir mer vekst i havbruk 16.04.2010

Om AquaVision

Forretningskonferansen AquaVision blir arrangert i Stavanger hvert andre år. Helt fra starten i 1996 har den vært en ledende møteplass for strategiske beslutningstakere fra hele verden, både i og rundt akvakultur. Bak AquaVision står Skretting og Nutreco med nettverksorganisasjonen Blue Planet som teknisk arrangør.