Øker slaktekapasiteten til 300 tonn

LURØY: Nova Sea på Lovund investerer 40 millioner kroner i slakteriet. Kapasiteten skal økes til 300 tonn per dag.

Daglig leder Odd Lorentz Strøm er svært fornøyd med tingenes tilstand.

– Vi er nå i den situasjonen at vi har finansielle muskler til å gjøre vårt slakteri enda mer effektivt. Derfor investerer vi 40 millioner kroner i en utvidelse av anlegget. I år bygger vi ut slakteriet med 400 kvadratmeter, sier Strøm til Rana Blad.

Slaktekapasiteten skal nå økes fra 200 til 300 tonn sløyd fisk per dag.

– Nå skal kapasiteten opp. Vi skal greie en daglig produksjon på 300 tonn med sløyd laks. Det handler om å skaffe seg handlingsrom til å ta unna forventet økning i produksjonen i årene som kommer. Anlegget vi bygger blir framtidsrettet, sier Strøm.

– Vårt problem i dag er at det er alt for trangt. Det er et problem og det gjør jobben til våre reinholdere ekstra vanskelig. Nå skal alt bli bedre. Vi vil flytte avdelingen for bløgging av fisken til nybygget. Det vil frigjøre plass for flere sløyemaskiner, som har en kapasitet på 15 laks i minuttet, sier Strøm til avisa.

Denne utvidelsen er en naturlig fortsettelse av at bedriften har fått satt opp et nytt fryselager.

– Vi ser også for oss å videreføre oppgraderingen av slakteriet neste år. Da skal vi ha på plass blant annet større ventemerder, sier han.

Nova Sea gjennomfører også store investeringer på oppdrettsanleggene. 30 millioner er avsatt blant annet til nye og sertifiserte fortøyninger for sjøanleggene. En forskrift fra Fiskeridirektoratet krever at alle fortøyninger skal være sertifisert innen 2012, forteller Strøm.

– Disse pengene vil gå til ny en ny fôr og arbeidsbåt, noen lektere og opprusting av fortøyninger ved dagens lokaliteter og nye oppdrettslokaliteter, sier Strøm til avisa.