– Ny start for Codfarmers

Torskeselskapet Codfarmers har allerede fått på plass knappe 40 millioner i sin rettede emisjon torsdag.

– Med disse pengene på plass ser jeg lysere på utviklingen for oppdrettstorsk, sier konsernsjef Harald Dahl i Codfarmers ASA i en pressemelding torsdag 24. juni.

Han har tatt over førerstolen i selskapet som konsernsjef og investerer selv tre millioner kroner i selskapet, og han har stor tro på i fremtiden.

Les også: Codfarmers varsler emisjoner 25.06.2010

Tre aktører

Det har tatt lengre tid og kostet mer å få torskeoppdrett på rett kjøl. I 2008 var det 25-30 aktører i markedet. Men i år er det kun tre aktører, inkludert Codfarmers, som setter ut yngel til fremtidig produksjon av torskekjøtt, opplyser selskapet.

– Når vi klarer å investere i et tøft marked og gå motsyklisk vil dette forhåpentligvis gi gode resultater i fremtiden, sier Dahl.

Bare i år har prisen på torsk økt med 30 prosent, fra 20 til 26 kroner. Noen estimater viser at prisene vil ligge i spennet 27-32 kroner. Det gir positiv kontantstrøm i Codfarmers ved torskepriser over 23 kroner, heter det i pressemeldingen.

Priser selskapet til 22 mill. kroner

Emisjonskursen er satt til 50 øre, og det priser selskapet til 22 millioner kroner. Ifølge Codfarmers anslår analytikerne verdiene bak hver aksje til å ligge i spennet 1-3 kroner. I praksis kjøper investorene 1 krone til 20 øre, heter det videre i meldingen.

Gjelden mot Innovasjon Norge er refinansiert og de store avdragene er forskjøvet med femårs avdragsprofil fra 2012.

Kostnadene i selskapet er redusert med 25 millioner kroner årlig. Emisjonen skal vedtas på generalforsamling fredag 25. juni 2010.