Farstad forlater Marine Harvest

Thomas Farstad forlater Marine Harvest for å begynne som konsernsjef hos Aker Seafoods.

Konstituert konsernsjef og Direktør for Group Operations Canada, Scotland & Others, Thomas Farstad, har besluttet å forlate Marine Harvest ASA for å begynne som konsernsjef hos Aker Seafoods ASA, skriver Marine Harvest i en egen børsmelding. Farstad ble konstitutert i stillingen som konsernsjef i mars i år.

Les også: Farstad ny konsernsjef i Aker Seafoods 25.06.2010

Les også: Michelet fratrer som konsernsjef 24.03.2010

Thomas Farstad. Foto: Baard Ek / Marine Harvest ASAThomas Farstad. Foto: Baard Ek / Marine Harvest ASAFarstad har jobbet i Marine Harvest siden 2003. Han har sittet i ledergruppen i tidligere Fjord Seafood (nå integrert i konsernet) og Marine Harvest. I løpet av sin karriere i selskapet har han vært sentral i snuoperasjonen i Fjord Seafood og har med suksess ledet omstrukturering av flere driftsenheter, innbefattet Fjord Seafood Norway og Marine Harvests virksomheter i Canada, Skottland og Irland,opplyser Marine Harvest i meldingen.

– Vi er takknemlige for Farstads viktige bidrag til Marine Harvest i disse årene, sier styreleder, Ole-Eirik Lerøy.

– Han har levert gode resultater og vist vilje til å påta seg økt ansvar og større utfordringer. Vi ønsker ham lykke til når han nå skal begynne i sin nye stilling Aker Seafoods ASA, sier Lerøy.

Farstad vil fortsette som konstituert konsernsjef i Marine Harvest ASA frem til 19. juli, når den nye konsernsjefen, Alf-Helge Aarskog, begynner i sin stilling, men forlater Marine Harvest først noe senere i år.

Aarskog ble utnevnt til konsernsjef den 30. mars i år, og kommer til Marine Harvest fra stillingen som konsernsjef i Lerøy Seafood Group.

Les også: Aarskog tiltrer 19. juli 22.06.2010

Les også: Aarskog ny konsernsjef i Marine Harvest 30.03.2010