Stjal laks etter dødsulykke

– Det er det verste jeg har sett. Folk kastet seg over fisken som lå i og ved traileren og bar hele fisk eller kasser med seg, sier et vitne.

– I ulykken hadde stjåføren omkommet, så det hele var utrolig makabert. Man gjør da ikke slik, tordner vitnet.

Det var forrige torsdag at en polsk trailer, som var på vei fra Hitra til Oslo med laks, veltet på riksveg 3 ved Opphus i Stor-Elvdal. Føreren segnet om og døde da hjelpemannskapene kom til ulykkesstedet, skriver ostlendingen.no.

Etter ulykken ble lasten plyndret, skriver ostlendingen.no i en ny artikkel.

– Svært dårlig gangsyn

Politibetjent Knut Ivar Ulfsbøl var på stedet. Han bekrefter at folk forsynte seg av lasten.

– De som forsynte seg av lasten, viste et svært dårlig gangsyn, spør du meg. Folk trodde det åpenbart var fritt fram fordi det var mat som kunne gå til spille, men ved en ulykke så tilhører lasten forsikringsselskapet og ikke allmennheten, sier Ulfsbøl til nettstedet.

– Hva synes du om en slik opptreden?

– I og med at det er folk som har omkommet på stedet, så må man vise litt respekt for det som har skjedd, særlig overfor den som måtte bøte med livet, sier Ulfsbøl.

De som tok fisk fikk korreks fra politiet.

– De fikk en kraftig korreks og beskjed om å legge fisken tilbake. Jeg hadde inntrykk av at de fleste etterkom beskjedene og at mesteparten ble lagt tilbake, men noe kan ha kommet på avveie, sier Ulfsbøl.