Nutreco kjøper Tomboy Aquafeed

Nederlandske Nutreco N.V. kjøper opp en vietnamesisk produsent av fôr til fisk og reker.

Skrettings morselskap, Nutreco, har kjøpt alle aksjene i Tomboy Aquafeed JSC i Vietnam, et anerkjent og lønnsomt selskap som produserer fôr til fisk og reker. Nå skal de to fabrikkene i selskapet produsere Skrettingfôr til det asiatiske markedet, skriver fiskefôrprodusenten Skretting AS i en pressemelding.

Knut Nesse. Foto: Skretting ASKnut Nesse. Foto: Skretting ASKnut Nesse, Executive Vice-President Aquaculture i Nutreco og sjef for alle Skrettingfabrikkene i verden, ser på oppkjøpet som en døråpner til et svært interessant marked.

– Skretting er verdens største fiskefôrprodusent og kjent for høy kvalitet og bærekraft. Denne posisjonen og kompetansen ønsker vi å bruke til å vinne innpass i nye markeder. Kjøpet passer perfekt inn i vår vekststrategi om å utvide vårt marked ene med fôr til nye arter som reker. Oppkjøpet åpner en dør for Skretting i Vietnam og er en interessant plattform for fremtidig vekst, sier Nesse.

Les også: Tunfisk liker fiskefôr fra Skretting 20.06.2010
 
 
- Solid selskap

Det nye Skretting-selskapet Tomboy Aquafeed er den fjerde største rekefôrprodusenten i Vietnam. De har nylig investert i produksjonslinje for fôr til marinfisk og ferskvannsarter som tilapia, barramundi, snapper og grouper. Tomboy har to fabrikker, en i Ho Chi Minh-byen og en i Long An provinsen. De sysselsetter ca 300 personer og omsatte for om lag 150 millioner kroner i 2009.

Tomboy Aquafeed produserer høykvalitetsfôr og har et godt omdømme basert på pålitelighet, kvalitet og kundestøtte. Oppdretterne velger også Tomboy på grunn av servicen de yter og fordi de har et av de beste distribusjonsnettene i Vietnam, heter det i pressemeldingen.

- Vietnam et viktig oppdrettsland

Vietnam er verdens tredjes største fiskeoppdrettsland etter Kina og India og godt foran Norge. Landet er også en av verdens største produsenter av reker. Vietnam har lang kystlinje og et viktig ferskvannsområde i Mekong-deltaet. Oppdrettsnæringen har vokst kraftig det siste tiåret, først med reker og nå kommer også flere marine fiskearter. Det er også en voksende foredlingsindustri med sterkt eksportfokus.

Nutreco bar tidligere navnet «Nutreco Holding N.V.», men har med virkning fra 1. juli 2010, endret navn til «Nutreco N.V.».

Mer om Nutreco
Nutreco is a global leader in animal nutrition and fish feed. Our advanced feed solutions are at the origin of food for millions of consumers worldwide. Quality, innovation and sustainability are guiding principles, embedded in the Nutreco culture from research and raw material procurement to products and services for agriculture and aquaculture. Experience across 100 years brings Nutreco a rich heritage of knowledge and experience for building its future. Nutreco employs approximately 9,700 people in 30 countries, with sales in 80 countries. Nutreco is listed on the NYSE Euronext stock exchange in Amsterdam and with annual revenues of EUR 4.5 billion in 2009. (Kilde: Nutreco N.V.).