Scottish Salmon noteres i dag

The Scottish Salmon Company Ltd noteres på Oslo Axess torsdag 8. juli.

Dette er den 14. noteringen på Oslo Børs sine markedsplasser i år, opplyser børsen i en pressemelding.

Representanter fra selskapet ringer i børsbjella kl. 09.00 og vil deretter holde en kort presentasjon av selskapet. Presentasjonen starter kl. 09.10 i auditoriet på Oslo Børs og er åpen for pressen og publikum.

The Scottish Salmon Company Ltd noteres på Oslo Axess under ticker SSC.

The Scottish Salmon Company Limited har vært et datterselskap av Lighthouse Caledonia ASA (LHC), og i forbindelse med restrukturering av konsernet, er SSC gjort om til nytt morselskap.

Aksjene i Lighthouse Caladonia ASA er nå suspendert fra handel på Oslo Axess og selskapet vil bli strøket fra notering i samsvar med planer som tidligere er kunngjort.

Les også: Har overtatt Lighthouse Caledonia 03.07.2010

Mer om The Scottish Salmon Company 
The Scottish Salmon Company Ltd vil være morselskapet til Lighthouse Caledonia Ltd (Scotland) og den ledende uavhengige produsenten av skotsk laks. Som en fullintegrert lakseprodusent, deltar konsernet i alle faser av verdikjeden; produksjon av smolt, oppdrett, prosessering og salg. Årlig produksjon overstiger 20.000 tonn skotsk laks – tilsvarende 20 prosent av skotsk lakseproduksjon. Klekkerier og oppdretts- og prosesseringsanlegg er lokalisert på den skotske vestkysten og på Hebridene, med hovedkontor i Edinburgh.

Som følge av gode markedsforhold og forbedrede produksjonsmåter, rapporterte konsernet en omsetning i 2009 på £ 63 millioner. Konsernet tar sikte på å etablere en bærekraftig virksomhet i skotske utkantdistrikter med en uovertruffen produktkvalitet, sterk varemerkestrategi og gjennom å sikre en langsiktig posisjonering i markedet.

Mer om noteringen på Oslo Axess
Navn: The Scottish Salmon Company Limited
Ticker: SSC
ISIN: JE00B61ZHN74
Segment: OAX
Sektor: OAX1
Instrument Type: Share (SH)
Hjemstat: NO - Norway
Handelsvaluta: NOK
Børsstørrelse (EMS): 60 000
Pålydende: NOK 0,90
Antall aksjer som tas opp til notering: 166 845 834 

The Scottish Salmon Company Limited er klassifisert som «30202030 - Packaged Foods & Meats» i GICS (Global Industry Classification Standard).