Sytten nye tilfeller av PD i juli

Det ble i juli måned påvist Pancreas disease (PD) på seksten nye oppdrettslokaliteter, samt mistanke om PD på en lokalitet.

Samtidig blir tallene for juni justert opp med 5 tilfeller.

Det ble i juli 2010 påvist PD på 16 nye lokaliteter, herav 7 lokaliteter i Rogaland, 4 lokaliteter i Hordaland, 4 lokaliteter i Sogn og Fjordane, og 1 lokalitet i Møre og Romsdal. Videre så er det konstatert mistanke om PD for 1 lokalitet i Rogaland. Det viser en ny månedsoversikt som Veterinærinstituttet har lagt frem.

På grunn av ferieavvikling er data litt forsinket, og det er sannsynlig at det til neste rapportering kan komme flere saker for juli, påpeker Veterinærinstituttet.

Alle de åtte tilfellene der det var mistanke om PD i juni måned, har nå fått påvist PD. I tillegg til disse er det påvist PD på tre nye lokaliteter i Rogaland og Hordaland, og det er mistanke om PD på ytterligere to lokaliteter i Rogaland. Det totale antallet for juni måned er således justert opp fra 17 til 22 tilfeller.

Les også: Mange nye tilfeller av PD i juni 07.07.2010

60 tilfeller hittil i år

Så langt i år er det konstatert PD eller mistanke om PD på til sammen 60 lokaliteter i fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. På samme tid i fjor var antallet 40. Det økte antallet skyldes at det er påvist 39 tilfeller bare i månedene juni og juli i år, mot 24 i tilsvarende periode i fjor.

Til sammenligning ble det i 2008 påvist PD på 96 lokaliteter frem til og med utgangen av juli måned, og 33 av disse tilfellene var i månedene juni og juli.

Det er hittil i år ikke konstatert nye tilfeller av PD eller mistanke om PD i de øvrige av landets fylker.