Morpol kjøper fra Cermaq

Morpol kjøper Cermaqs oppdrettsvirksomhet og slakteri i Skottland.

Cermaq ASA har i dag inngått en avtale med Morpol ASA om salg av konsernets oppdrettsvirksomhet og slakteri i Skottland (Mainstream Scotland) til Morpol ASA for en samlet selskapsverdi på 350 millioner kroner.

Den skotske oppdrettsvirksomheten har det siste året vist en betydelig resultatforbedring som følge av iverksatte tiltak selskapet har foretatt. I 2010 forventes Mainstream Scotland å slakte 6,500 tonn laks (gwe) med gode resultater. I forhold til konsernets øvrige oppdrettsaktivitet samt for å sikre tilstrekkelige skalafordeler har Cermaq likevel vurdert Mainstream Scotland som for liten og i den forbindelse sett på ulike strategiske tiltak, skriver Cermaq i en børsmelding.

– Et salg av den skotske virksomheten til Morpol ASA vurderes som en god løsning både for Cermaq, Morpol, Mainstream Scotland og deres ansatte, sier Konsernsjef Geir Isaksen.

– Cermaq har gjennom Mainstream som målsetting å være et av de ledende globale oppdrettselskaper. Salget av Mainstream Scotland får derfor ingen konsekvens for Cermaqs langsiktige strategi, avslutter Isaksen.

Gevinst på 75 mill. kroner

Samlet avtalt selskapsverdi (Enterprise Value) er fastsatt til 350 millioner kroner. Transaksjonen gir en gevinst for Cermaq ASA på ca. 75 millioner kroner som vil inkluderes i regnskapet for tredje kvartal 2010.

Salget vil tilføre konsernet en kontantstrøm i tredje kvartal 2010 på i størrelsesorden 350 millioner kroner.

Den inngåtte avtalen vil gjennomføres med virkning fra 25. august 2010.