- Større enn folk tror

Fiskefôrprodusenten Skretting er den 20. største bedriften i Rogaland.

- Visste du at Skretting er Rogalands 20. største bedrift? Eller at Skretting ligger på 131. plass på listen over Norges største bedrifter? Ikke verst med tanke på at det nærmer seg 500.000 bedrifter i Norge. Det skriver Skretting AS på sine nettsider, og viser til statistikk over Norges største bedrifter. Firmaet leverer fôr til oppdrettsnæringen.

En omsetning på vel 4,2 milliarder i fjor, gjør Skretting til en betydelig næringsaktør både lokalt og nasjonalt. Hadde Skretting hatt hovedkontor på Averøy eller Stokmarknes hadde bedriften kunnet smykke seg med å være nest største bedrift i Møre og Romsdal eller i Nordland, bak henholdsvis Rolls-Royce Marine og Helse Nord.

- Bransje med små marginer

I Rogaland er imidlertid konkurransen fra oljerelatert virksomhet stor. Skretting havner likevel på en 20. plass i et fylke som huser flere av landets største bedrifter.

- For å nyansere litt, må det sies at omsetning er den størrelsesindikatoren som er mest flatterende for Skretting. Vi er i en bransje med små marginer. Resultatmessig vil vi ikke vise igjen i så stor grad. Tallene viser likevel at Skretting forvalter store verdier, kommenterer økonomidirektør Håvard Walde.

- Høykompetent forskningsmiljø på fôr og fisk

Økonomidirektøren påpeker også at Skretting er en stor aktør i sjømatnæringen, spesielt når man tar den internasjonale virksomheten med i betraktning.

- Dersom Skretting-gruppen hadde vært børsnotert på Oslo Børs, hadde vi vært et av de tre største selskapene i sjømat-/havbruksnæringen, sier Walde.

- Vi må heller ikke glemme kompetansen vi innehar. Få er klar over at vi sitter på et høykompetent, internasjonalt forskningsmiljø på fôr og fisk. Skretting er ikke bare en stor industriaktør, det er også et svært kompetanseintensivt selskap med en sentral rolle i den videre utvikling av oppdrettsnæringen, avslutter Walde.