Cermaq solgte til Morpol

Cermaq har solgt alle sine aksjer i Marine Farms til Morpol ASA.

Cermaq ASA har solgt alle sine aksjer i Marine Farms ASA (MAFA) til Morpol for NOK 18,50 pr aksje, opplyser Cermaq ASA i en børsmelding.

Cermaq oppnådde gjennom flere transaksjoner den 14. september 2010 en eierandel i MAFA på 43 prosent og varslet samtidig fremsettelse av et pliktig tilbud på kjøp av gjenværende aksjer i selskapet.

Cermaq har nå inngått en avtale om å selge alle sine aksjer i MAFA til Morpol ASA for en pris av kr 18,50 pr aksje.

Les også: Morpol har overtatt Marine Farms 17.09.2010

Fikk konkurranse fra Morpol

Morpol ervervet samtidig med Cermaqs transaksjoner, en betydelig eierpost i MAFA, konstaterer Cermaq nå.

Ut fra en samlet vurdering ser Cermaq at Morpol kan utvikle MAFA's aktivitet i Skottland på en solid måte, samtidig som et samlet salg av Cermaqs aksjer til Morpol, innebærer en god finansiell løsning for Cermaq, skriver Cermaq i meldingen.

– Vi er totalt sett meget fornøyd med denne transaksjonen, sier konsernsjef Geir Isaksen i en kommentar.

– Vi har bidratt aktivt til å løse en komplisert eiermessig situasjon for selskapet og sørget for et godt finansielt resultat, og at Cermaq opprettholder en betydelig finansiell kapasitet for å sørge for vekst innen selskapets kjerneområder, sier Isaksen.

292 millioner kroner

Cermaq har solgt til sammen 15,8 millioner aksjer tilsvarende 43,0 prosent av aksjene i MAFA, for til sammen 292 millioner kroner tilsvarende NOK 18,50 pr aksje. Cermaq eier etter transaksjonen ingen aksjer i MAFA.

Morpol, et selskap som er stort på foredling av laks, sitter nå med 90,5 prosent av aksjene i oppdrettsselskapet Marine Farms.