Bømlo kontraherer ny brønnbåt

Aas Mek Verksted inngikk i september 2010 kontakt med Bømlo Brønnbåtservice, om bygging av ny brønnbåt av type AAS 1502 ST.

STORD: Bømlo Brønnbåtservice AS har inngått en nybyggingskontrakt med Aas Mek Verksted AS på Vestnes, om brønnbåt for tranport av laks og annen fisk.

Skipet er av verftets eget design, type AAS 1502 ST, med en lastekapasitet på 1500 m3, og skal leveres i i slutten av februar 2012.

Brønnbåten blir det 11. nybygget Aas Mek Verksted leverer til Bømlo Brønnbåtservice og samarbeidet mellom verft og rederi, har vært av meget stor betydning for den utviklingen som har skjedd i brønnbåtnæringen, fremholdes det i en pressemelding.

På dette nybygget er det lagt ned mye designarbeid i energioptimalisering av skroget, og som har resultert i en noe spesiell utforming av forskipet med en stor bulb, som gir vesentlig redusert energiforbruk og større fart, spesielt i lastet kondisjon.

Båten er arrangert for transport av levende fisk i både lukket og åpent system, og er spesielt arrangert for å ha full kontroll på alt sirkulert vann som strømmer gjennom lasterommet.

Fartøyet er utstyrt med store filtre for å samle opp alle lus og luseegg i forbindelse med transport av fisk med åpent system, sortering og avlusing av fisk med videre. Videre er fartøyet utstyrt med UV anlegg for desinfisering av vannet som strømmer gjennom lasterommet og vannluftesystem for bruk når fisk fraktes i helt lukket system.

Båten er videre utstyrt med ozon desinfiseringsanlegg, oksygenproduksjon og automatisk vaskesystem i lasterommet, noe som gir en stor arbeidsmiljøforbedring for mannskapet ombord, og sikrer at alle overflater blir vasket likt hver gang, fremholdes det i meldingen.

Brønnbåten er utstyrt og arrangert med system for å kunne utføre alle type oppdrag for oppdrettsnæringen på en kontrollert og effektiv måte, og for å ha null utslipp av forurenset vann og spredning av lus, heter det i pressemeldingen.

Lastekapasiteten blir på 1500 m3 fordelt på to lasterom med skyveskott og trykklaste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 8 personer.

Kontakten vil bidra til å sikre verftet full aktivitet frem til 1. kvartal 2012, noe verftet ser på som svært viktig i dagens relativt rolige marked for verftsnæringen. Skroget skal bygges i utlandet og vil ventes til Aas Mekaniske for utrustning i løpet av høsten 2011.

Nybygget får følgende hoveddimensjoner:
Lengde o.a.: 62,86 meter.
Bredde: 12,00 meter.
Dybde i riss: 5,90 meter.

Les også: MS Øydrott døpes lørdag 25.03.2010