Styrker markedsposisjonen i Canada

Illustrasjonsbilde: Brønnbåten Ronja Pioneer. Foto: Sølvtrans Holding ASA
Illustrasjonsbilde: Brønnbåten Ronja Pioneer. Foto: Sølvtrans Holding ASA

Sølvtrans har inngått en ny timecharter avtale med det canadiske oppdrettsselskapet Northern Harvest Sea Farms.

Avtaleverket omfatter et tidscerteparti med befraktningstid på syv måneder for brønnbåten Frøyfisk, fra mai 2011 til ut november 2011, opplyser Sølvtrans Holding ASA i en børsmelding.

Frøyfisk er bygget i 2001, har en kapasitet på 650 m3, og opererer for tiden i spotmarkedet. Båten vil bli utrustet med utstyr for effektiv lusebekjempelse før den går over til Canada.

– Et meget interessant marked

Sølvtrans har nå inngått tre timecharter avtaler i Canada siden april i år, hvorav to med Northern Harvest Sea Farms. kommentar.

– Vår strategi med å etablere fotfeste og ta markedsandeler i det canadiske markedet bærer frukter, sier administrerende direktør i Sølvtrans Holding, Ole-Peter Brandal, i en kommentar.

– Canada er et meget interessant marked for Sølvtrans med hensyn til miljøvennlig brønnbåttransport og effektiv lusebehandling av oppdrettsfisk. Det er derfor svært gledelig at vi i løpet av kun få måneder har klart å få både innpass og gjensalg hos to av de største oppdrettsaktørene der. Betingelsene i denne nye avtalen med Northern Harvest er meget tilfredsstillende, sier Brandal.

– Effektiv og miljøvennlig drift

– Vi er glad for muligheten til å fortsette samarbeidet med Sølvtrans. Denne avtalen sikrer oss den beste tilgjengelige service for lusebehandling og smolttransport, og vil gi en effektiv og miljøvennlig drift, uttaler administrerende direktør i Northern Harvest Sea Farms, Larry Ingalls.

Northern Harvest Sea Farms er et familieeid selskap som har blitt et av de største og mest vellykkede innen oppdrett og salg av fersk sjømat på den canadiske østkysten. Selskapet har hovedkontor i St. George, New Brunswick og har over 250 ansatte knyttet til operasjoner i New Brunswick og Newfoundland.

Mer om Sølvtrans Holding ASA
Sølvtrans Holding ASA er verdens største brønnbåtselskap for transport av laks og ørret. Selskapet er ledende innen «closed system»- teknologi som virker positivt for miljø, dyrevelferd og kostnadseffektivitet. Flåten består for tiden av 13 moderne brønnbåter, beskjeftiget for en stor del på lange kontrakter med ledende oppdrettsselskaper i Norge, Skottland og Canada. Sølvtrans ble etablert i 1986 og har sitt hovedkontor i Ålesund. (Kilde: Sølvtrans Holding ASA).